Porsche E-performancePanamera 4 E-Hybrid Sport Turismo

Porsche E-performance

Er is een uitdrukking bij Porsche waar liefhebbers even bij stilstaan. Omdat ze weten dat hierbij pure performance centraal staat. Omdat ze weten dat een Panamera met de aanduiding Turbo S voor ongekende prestaties staat. Maar deze keer gaat het niet over een nog krachtigere motor.

De cruciale factor is de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor: 2 aandrijvingen die optimaal samenwerken. De verbrandingsmotor levert meer koppel en vermogen bij hogere toeren, terwijl de elektromotor direct zijn maximale koppel levert. Het resultaat: het systeemkoppel van 850 Nm is al beschikbaar bij 1.400 1/min.

De 4,0-liter V8 bi-turbomotor met TwinScroll turbo's levert 404 kW (550 pk). De elektromotor levert 100 kW (136 pk). Het systeemvermogen bedraagt maar liefst 500 kW (680 pk).

De acceleratie van 0 naar 100 km/h vergt slechts 3,4 seconden. 200 km/h is al na 11,9 seconden bereikt. De topsnelheid: 310 km/h.

Aandrijftechnologie afkomstig uit de autosport. Getest op het circuit. En nu voor de openbare weg in de nieuwe Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo.

Zes rijmodi

Met Porsche Communication Management (PCM) en de rijmodus-schakelaar op het stuurwiel, geïnspireerd op de 918 Spyder, kiest u één van de zes rijmodi – en activeert u de SPORT Response functie wanneer u over de maximale respons wilt kunnen beschikken.

1. E-power

In de E-power stand rijdt de auto puur elektrisch. Drukt u het gaspedaal echter voorbij de eerste weerstand, dan schakelt ook de verbrandingsmotor weer in zodat u te allen tijde over het maximale systeemvermogen kunt beschikken.

2. Hybrid Auto

De slimme Hybrid Auto stand werkt het meest efficiënt in de stad en op regionale wegen. In deze stand wordt de Panamera E-Hybrid aangedreven door de elektromotor, door de verbrandingsmotor of door een combinatie van beide die het beste past bij de rijsituatie. Het rijprofiel, de acculading, het verloop van de weg en de snelheid bepalen hierbij welke combinatie van de twee aandrijfsystemen optimaal presteert.

3. E-hold

In de E-hold stand wordt de lading van de elektromotoraccu op het huidige niveau gehandhaafd. Daarmee blijft de energie in de accu beschikbaar voor gebruik op een later moment, voor elektrisch rijden of voor een inhaalactie bijvoorbeeld.

4. E-charge

Bij gebruik van de auto in de E-charge stand laadt de verbrandingsmotor de elektromotoraccu bij. Zo kunt u bijvoorbeeld de accu opladen op de snelweg om in de stad volledig elektrisch te rijden.

5. SPORT

In de SPORT stand is de verbrandingsmotor standaard ingeschakeld maar gebruikt de Panamera E-Hybrid Sport Turismo ook de elektromotor tijdens het accelereren. De aandrijving en het onderstel worden sportief afgesteld. Alle energie in de elektromotoraccu is nu bovendien beschikbaar voor vermogensboosts.

6. SPORT PLUS

In de SPORT PLUS stand worden de aandrijving en het onderstel maximaal sportief afgesteld om pure performance te leveren. De topsnelheid van 310 km/h wordt in deze stand bereikt. De vermogensreserves van de verbrandingsmotor laden de accu op – deze energie is vervolgens weer beschikbaar voor vermogensboosts.

Porsche E-performance

Het Panamera Sport Turismo idee

Exterieurontwerp

Interieurontwerp

De motoren

Nieuwe 8-traps Porsche Doppelkupplung (P

Porsche Traction Management (PTM)

Onderstel

Achterasbesturing

Porsche Active Suspension Management (PA

Porsche Dynamic Chassis Control Sport (P

Wielen

SPORT stand

Sport Chrono Pakket met rijmodus-schakel

Remmen

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Led-koplampen met Porsche Dynamic Light

Led-matrixkoplampen met Porsche Dynamic

Nachtzichtassistent

Adaptieve cruise control (ACC)

Porsche InnoDrive met adaptieve cruise c

Rijstrookwisselhulp met afslaghulp

Lane Assist met verkeersbordherkenning e

ParkAssistent met achteruitrijcamera en

Panoramadak

Interieur

Porsche Rear Seat Entertainment.

Instrumentenpaneel

De stoelen

Bagageruimte

4-zone automatische airconditioning met

BOSE® Surround Sound-System

Burmester® High-End 3D Surround Sound-Sy

Porsche Communication Management (PCM) i

Connect Plus

Diensten

Connect-apps

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Tequipment