Nieuws & Evenementen

Porsche Centrum Twente partner van racetalent Larry ten Voorde

- In 2017 behaalde Larry ten Voorde (21) de rookie-titel in de Duitse Porsche Carrera Cup en legde zo de basis voor groter succes. Nu rijdt hij in de Carrera Cup Germany 2018. Porsche Centrum Twente sponsort de jonge coureur uit Usselo. Larry ten Voorde: “Michel en ik delen dezelfde passie voor autosport.” Michel Arfman voegt toe: “Motorsport is teamsport, daar geloven wij in de werkplaats ook in. Larry is jong, ambitieus en wil vooruit. We gaan proberen dit jaar twee races van hem te bezoeken met klanten.”

Nieuwe Cayenne nu ook beschikbaar als plug-in hybride

- Leusden, 2 mei 2018 - Porsche breidt het aantal hybridemodellen verder uit. De nieuwe Cayenne E-Hybrid combineert een 3,0-liter V6-benzinemotor (250 kW/340 pk) met een elektromotor (100 kW/136 pk) en komt tot een totaal vermogen van 340 kW (462 pk). Zijn maximumkoppel van 700 Nm is al beschikbaar bij een toerental dat iets boven stationair ligt. De nieuwe plug-in hybride SUV accelereert in 5,0 seconden van stilstand naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 253 km/u.

Nu officieel: Porsche’s deelname aan de Formule E

- Op 10 april heeft de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) de aanvraag van Porsche om als constructeur te worden toegelaten tot het Formule E-kampioenschap, geaccepteerd. Dat betekent dat het fabrieksteam uit Weissach de ontwikkeling van een eigen elektrische aandrijflijn kan voortzetten. Deze wordt in 2019 gehomologeerd. Porsche heeft in juli 2017 aangekondigd dat het van plan was om per eind 2019 deel te nemen aan het zesde seizoen van het wereldkampioenschap voor elektrisch aangedreven formule-auto’s.