Nieuws

Porsche-studiemodel Mission E Cross Turismo in productie

- Porsche neemt het Mission E Cross Turismo studiemodel in productie. De raad van toezicht van Porsche AG heeft op 18 oktober groen licht gegeven om dit model als tweede elektrische sportwagen naast de Taycan te gaan produceren. Voor de productie van de auto, die als concept car op de autosalon van Genève 2018 werd geïntroduceerd, breidt de sportwagenfabrikant het aantal arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor in Stuttgart-Zuffenhausen uit met driehonderd extra werknemers.

Nieuwe GTS-modellen topatleten binnen de Panamera-reeks

- Porsche heeft twee nieuwe, extra sportieve modellen toegevoegd aan zijn Panamera-reeks. De Panamera GTS en Panamera GTS Sport Turismo onderscheiden zich door hun krachtige 4,0-liter V8 bi-turbomotor (338 kW/460 pk), dynamische onderstel met driekamer-luchtvering en unieke designelementen en uitrusting. Standaard is bijvoorbeeld het SportDesign Pakket met zwarte exterieurdetails en veel alcantara in het interieur. Bovendien levert Porsche nu voor het eerst een Head-Up Display op de Panamera.

Besmet met het Porsche virus - Marjolein over Porsche

- MEET THE TEAM - “Goedemiddag, Porsche Centrum Twente, met Marjolein.” Voor veel klanten is dit al ruim 4 jaar een vertrouwd geluid wanneer ze doordeweeks bellen. Marjolein Peterman heeft helder voor ogen wat ze belangrijk vindt in het contact met klanten. Marjolein: “Dat zijn twee dingen, het persoonlijke aspect en een hoog servicelevel. Alles draait om kwaliteit en service bij Porsche Centrum Twente en daar draag ik graag aan bij.”

Porsche 911 Speedster gaat in productie

- Van concept car ter ere van zeventig jaar Porsche naar uiterst gelimiteerd seriemodel: de 911 Speedster gaat begin 2019 in productie. Er worden niet meer dan 1.948 exemplaren gebouwd, wat herinnert aan de Porsche 356 ‘Nr. 1’ Roadster, die op 8 juni 1948 werd geregistreerd. Op de autoshow van Parijs onthult Porsche een tweede versie van het Speedster-studiemodel. Met zijn rode lakkleur verwijst hij naar de 911 Speedster van de G-serie (vanaf 1988).

Precisie van werkplaats tot oprit; Porsche Chauffeur Gerwin

- Ondanks de snelheidsduivels op de oplegger tuft Gerwin Tenhagen met zijn vrachtauto door Nederland. Onze chauffeur realiseert de haal- en brengservice voor Porsches die terugkomen van onderhoud bij Porsche Centrum Twente. In het weekend wordt dat goed gemaakt als hij achter het stuur stapt van zijn eigen Porsche Boxster. Gerwin: “Vorig jaar maart heb ik een Boxster gekocht, uiteraard bij Twente. Dus in het weekend trap ik hem zelf aan.”

Porsche start productie nieuwe Macan

- In Leipzig is de serieproductie van de nieuwe Porsche Macan van start gegaan. De eerste Macan die uit de vernieuwde fabriek kwam, is bedoeld voor een Chinese klant. China is de belangrijkste markt voor Porsche en de Macan is er bijzonder populair. Sinds de marktintroductie in 2014 werden er maar liefst 100.000 Macans in China afgeleverd. De aanhoudend grote vraag naar de Macan heeft ervoor gezorgd dat het productievolume sneller dan ooit wordt opgevoerd: per begin september worden per dag al 420 Macans geproduceerd. Daarmee is het productieniveau van zijn voorganger in slechts enkele dagen geëvenaard.

70 Jaar Porsche bij de 7e Historic Grand Prix Zandvoort.

- Porsche speelt ook dit jaar weer een hoofdrol bij de Historic Grand Prix Zandvoort. Bij de 7e editie, die plaatsvindt van 31 augustus tot en met 2 september, staat Porsche uitgebreid stil bij het 70-jarige bestaan van het merk. In het Porsche Classic Dorp in de vernieuwde paddock is de stemming feestelijk en Porsche brengt een bijzondere line-up van historische racers aan de start. Kortom: een niet te missen evenement voor alle Porsche liefhebbers.

Van proefrit tot aflevering; Steef over service & advies

- MEET THE TEAM – Van je hobby je werk maken, dat heeft Steef Koop gedaan. ’s Avonds beantwoordt hij vaak nog wat appjes: Wel of geen spoiler? Zwarte of bruine bekleding? “Dat klanten mij zo betrekken bij het uitkiezen van hun auto, dat vind ik het leukste. Je bent eigenlijk een sparringpartner,” aldus Steef. Tijdens zijn opleiding HBO Bouwkunde zei hij al; ‘Bouwkunde is mijn werk en auto’s zijn mijn hobby.’ Niet gek dus dat hij begon met auto’s wassen op zaterdag en al snel de overstap maakte naar de showroom.