Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord
Porsche Centrum Twente
Car Configurator
Contact

Porsche Centrum Twente

Birnieweg 9-11

7418 HH Deventer

T: 0570 232 911

info@porschecentrumtwente.nl

Openingstijden

Maandag - vrijdag 09:00u - 18:00u
Zaterdag 10:00u - 17:00u (Showroom)
Zondag Gesloten

 

Modellen

Branco Poldervaart

Behendig achter het stuur, in de sales én voor velen een vertrouwd gezicht binnen team Twente: Branco Poldervaart. Hij stond op zijn 17de al tussen de Audi’s in Zwolle. “Ieder uur dat ik niet op school zat, stond ik in de showroom. Na 3 weken verkocht ik mijn eerste auto als zaterdaghulp: een Audi A4 occasion.” En die drive is sindsdien alleen maar toegenomen.

 


“Ik heb de autowereld altijd dynamisch gevonden,” vertelt Branco. “Leuke mensen, concrete doelen en uiteraard een prachtig product. Dat succes-gevoel als het lekker loopt en je voor mensen het verschil maakt tussen ‘een auto’ en ‘jouw ultieme auto’.  Daar doe ik het voor.”

 

Gestart met 20 Porsches

Vijf jaar geleden is Branco gestart, vlak na de overname van Porsche Centrum Twente door Michel Arfman. “We hebben sindsdien de voet niet meer van het gaspedaal gehaald.” En dat blijkt wel, als je je bedenkt dat het ooit begon met 20 Porsches in de showroom... “Veel klanten uit die begintijd hebben nog steeds hun Porsche in onderhoud hier. Om de paar jaar maken ze weer een mooie volgende stap binnen Porsche. Dat is echt gaaf om te zien.”

 

Geen middenweg

Ook al bleef hij binnen het PON-vlaggenschip, de overstap naar dat andere Duitse merk was groot. “Bij een Porsche ben je bij elke millimeter betrokken. Elk detail maakt het een andere auto. ‘Een standaard 911 uit 2017’ bestaat eigenlijk niet. Want elk type heeft een ander karakter. Een GT3 is zonder kuipstoelen eigenlijk weer een hele andere GT3. Het is dan bijvoorbeeld een super sportieve auto waarin toch dagelijks rijden mogelijk is. Ik houd van dat specifieke wat Porsche heeft. En om klanten daar wegwijs in te maken. Want wil je bijvoorbeeld een sportcoupe met veel veiligheid en comfort dan is een 911 4S weer een zeer geliefde keuze.”

En een Porsche ervaren doe je uiteraard maar op één manier: achter het stuur. “Michel geeft ons de gelegenheid om elk model zelf te ervaren. Wij weten als Sales Executives dus écht welke verschillen er zijn per Porsche en kunnen dit dan nog verfijnder met de klant ontdekken en op maat toepassen. Keramische remmen, een sportonderstel of achterasbesturing. Zo helpen we klanten, op een zo perfectionistische manier, bij het samenstellen van hún ultieme Porsche.”

 

Poolcirkel

En die skillset houdt hij dan ook goed op peil tijdens de Ice Force reizen naar Finland. “Door zelf alle rijtrainingen te hebben gevolgd, denk ik klanten weer wat bij te kunnen leren tijdens een proefrit. Hoe neem je de perfecte bocht? En hoe doe je dat veilig? Hoe ontdek je veilig je grens? Kortom; hoe ervaar je jouw Porsche optimaal? Daarin wil ik het verschil maken.”

 Als hij terugkijkt op zijn carrière bij Porsche springen die momenten in Finland er dan ook uit. “Ik ben telkens weer trots als we daar staan met zo’n passionele klanten-club. Je zit 3 dagen bijna 8 uur per dag met elkaar in bijvoorbeeld de 718 GT4 Clubsport, een echte raceauto op het ijs. Dan leer je elkaar echt wel kennen. Keihard werken achter het stuur aan je rijtechniek en ‘s avonds tranen met tuiten lachen aan de bar. Die momenten zijn goud waard.”

 

Samen uit, samen thuis

En dat kenmerkt de mentaliteit van Branco als geen ander. Toch moet hij zelf even nadenken, over zijn belangrijkste focus in dit vak. “Ik hoop dat klanten weten wat ze aan mij hebben. Ik wil een mooie relatie opbouwen. Niet voor 1 order, maar voor een langdurige relatie. Je moet te allen tijde wat aan elkaar hebben. Ook in minder leuke tijden. Het samen uit, samen thuis gevoel.” Dat gaat dus verder dan de Porsche alleen? “Absoluut. Ik ben altijd geïnteresseerd in wat er echt speelt bij mijn klanten. ‘’Niet alleen in de showroom tijdens de openingstijden.’’

 

Ondernemersgeest

Nadat de lichten uitgaan in de showroom zit Branco sowieso niet stil. Hij heeft namelijk een eigen onderneming en verzorgt onder andere trainingen voor politie, justitie en defensie. Hierin kan hij ook zijn passie voor Jiu Jitsu en Kungfu kwijt. Hij bootst namelijk samen met zijn team van acteurs situaties na om teams te trainen op weerbaarheid en tactieken.

En, net als veel Porsche rijders aan de andere kant van zijn bureau, maakt hij soms werkweken van 80 uur. “Ik weet welke risico’s je als ondernemer moet nemen om te groeien. Maar, het zal nooit ten koste gaan van mijn werk voor Porsche,” benadrukt Branco. Sterker nog, zijn eigen onderneming houdt hem scherp. “In dit exclusieve wereldje houdt het me tevens met beide benen op de grond.”


Terug naar het overzicht