Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Alexander Posma start als Porsche Sales Executive

11 juli 2023

MEET THE TEAM – Alexander Posma start in juli als Sales Executive bij Porsche Centrum Twente. Hij werkt het prettigst met een lekker volle mailbox en voert de druk graag op. Ook buiten de showroom. Want Alexander groeide op met autosport en karten, en is regelmatig te vinden op het circuit. “Autosport zit Porsche natuurlijk in het DNA. De cirkel is rond,” aldus Alexander.

 

Hij deed ervaring op in het verkoopvak bij MINI en BMW dealers in het oosten, maar begon ooit bij Porsche Centrum Twente. In de zomer van 2016 liep Alexander namelijk stage bij PCT in Enter. “Auto’s wegbrengen naar klanten, verkoopondersteuning... Ik heb daarna altijd contact gehouden met de intentie om ooit voor Michel te werken. Leuk om oude bekenden als Bob, Marcel, Hans en Rob nu weer te zien.”

 

Precisie

Meer verantwoordelijkheid, meer klanten en meer vrijheid om te handelen. Daar is Alexander inmiddels aan toe. Voormalig klanten van Mike Frons kunnen voortaan dan ook met alle vragen bij Alexander terecht. Daarbij gaat Alexander voor gestroomlijnd perfectionisme. “Zo kun je in de configuratie ver gaan bij Porsche. Denk aan de interieurkleuren, belettering en het stuurwiel. Wanneer je doordacht alle details samenstelt met een klant, krijgt een auto echt een verhaal.”
“Het is gewoon mooi als alles klopt. De verzorging van je klanten, de showroom maar ook het team. Ik merkte het zaterdag meteen. Het pand stond stampvol klanten, maar je doet een appje in de groepsapp en dan worden snel de auto’s klaargezet voor een proefrit. Iedereen is scherp.”

 

Race historie

Fijnheid en precisie zijn ook precies de kenmerken die hem zo aanspreken in de autosport. Toen Alexander jong was racete hij in de Rotax Max klasse. Inmiddels rijdt hij zo nu en dan nog op de circuits van Zandvoort, Assen en Spa. Alexander: “Echt begrijpen hoe de auto reageert en continu anticiperen op wat hij doet onder alle omstandigheden. Ik denk dat ik dat ook wel over kan brengen op klanten. Dat zijn de kleine dingen die je na een proefrit toch meeneemt. Elke keer als je achter het stuur stapt.”

 

Kennismaken met Alexander? Loop eens langs in de showroom of stuur een berichtje naar
06 - 36 33 06 16  of
alexander.posma@porschecentrumtwente.nl