Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord
Porsche Centrum Twente
Car Configurator
Contact

Porsche Centrum Twente

Birnieweg 9-11

7418 HH Deventer

T: 0570 232 911

info@porschecentrumtwente.nl

Openingstijden

Maandag - vrijdag 09:00u - 18:00u
Zaterdag 10:00u - 17:00u (Showroom)
Zondag Gesloten

 

Modellen

Marco Burgwal na 18 jaar terug bij Porsche

11 februari 2021

MEET THE TEAM – Op de boerderij had hij vroeger al meer interesse in sleutelen aan auto’s dan in het agrarische vak. Marco Burgwal uit Twello is een nuchtere aanpakker met respect voor auto’s sinds zijn allereerste reparatie. Na 18 jaar bij Mercedes vond hij het tijd om zijn voorliefde voor Porsche nieuw leven in te blazen.

Van de boerderij naar de garage
“Ik ben op de boerderij opgegroeid maar was altijd in de weer met crossfietsen, motoren en auto’s. Gelukkig vond mijn vader altijd dat ik plezier moest hebben in mijn werk. En dat was duidelijk in de techniek.” 

 

Respect voor de auto
En zo begon Marco op zijn 18de bij een specialist in Apeldoorn met Porsches, Ferrari’s en klassiekers. “De eigenaar was een verstrooide professor maar ik heb veel van hem geleerd. Vooral om met respect aan een auto te werken. Want bij dit segment kun je niet zomaar alles lostrekken. En de onderdelen zijn ook niet zomaar besteld.”
“Later keken ze me bij Mercedes gek aan, omdat ik altijd de naafdopjes netjes met het embleem naar het ventiel deed. Oog voor detail en netjes werken... Tja, je bent een liefhebber of je bent het niet.”

Ouderwets sleutelen
En die liefde stopt dan ook niet na werktijd. Want thuis sleutelt Marco rustig verder in de schuur. “Ik heb nog een oude Kever staan. En als ik geen zin meer heb schuif ik op de bank naast mijn twee jongens voor een wedstrijd van Go Ahead Eagels.” 
“Ik ben van de oude stempel. Houd van het mechanische werk. Vieze handen van ’t olie verversen, zeg maar. Maar ik ga zeker met de tijd mee! En juist de afwisseling maakt dit werk zo mooi: de verschillende varianten en hybride modellen.”


Wie niet waagt…  

Hij werkte een jaar bij PON Leusden en leerde nieuwe modellen Porsches kennen in de werkplaats. Daarna maakte Marco de overstap naar Mercedes waar hij jarenlang werkte als monteur en later als voorman.
“Maar ik ben Porsche altijd blijven volgen.” Na het verhuisbericht van Porsche Centrum Twente in de krant en wat aansporing van zijn broer stuurde hij Michel een berichtje op LinkedIn. “Ik kon meteen een bakje koffie komen doen. En na een meeloopdag bleek ik ook goed in het team te passen. Dus toen stond ik binnen anderhalve maand in de werkplaats!”

200%
“Als een Porsche weer schoongewassen klaarstaat na onderhoud, dan komt de eigenaar ‘m ophalen met een grote glimlach. Met het juiste onderhoud kunnen ze veilig de weg op. En als ik daaraan kan bijdragen is dat super. Zodra ik de sleutel inlever moet een auto weer 200% in orde zijn.”