Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Melle groeit door tot Junior After Sales Manager

19 maart 2024

Melle Rikkert (24) brengt vanaf februari 2024 zijn enthousiasme naar de rol van Junior After Sales Manager.  Al ruim zes jaar is Melle een vast gezicht bij Porsche Centrum Twente. Zo zette hij ons zaterdagteam op en stuurt hij de enthousiaste groep van negen jongens aan op de drukste dag van de week. Als rechterhand van Rob Hilgerink blaast hij een frisse wind in onze processen.

 

Samen met Rob

Melle: “Ik heb een soort druk nodig. Iets wat in een organisatie net niet lekker loopt. Daar een nieuwe werkwijze creëren en voor klanten én collega’s iets verbeteren, dat geeft mijn een kick.” Zo maakt Melle een verbeterslag in de leenautoplanning, zoekt hij nieuwe software voor de werkplaatsorders en oriënteert hij zich naar een nieuw klantenportaal.

 

Melle: “Ik kijk vooral waar we tijd of kosten kunnen winnen. Efficiency dus. Ik hoop voor een frisse wind te zorgen met nieuwe ideeën. Dat is een mooie combinatie met Rob die juist jaren ervaring heeft en precies weet wat wel en niet werkt in de praktijk. Nadenken over de toekomstvisie en juist het niet weten waar je over twee maanden staat. Dat vind ik leuk. Iets aangaan waarvan de uitkomst nog niet bekend is.”

 

Opgroeien bij PCT
Melle blikt terug op zijn groei de afgelopen jaren. Van de werkplaats schrobben tot het runnen van onze
webshop met Porsche Parts. “Ik heb geluk gehad dat ik kon meegroeien met Porsche Centrum Twente,” meent hij. “Iedereen geeft me de ruimte om mijn mening te vormen en ideeën te proberen. En nog steeds krijg ik elke dag feedback van Michel, Han, Rob en Bas. Het heeft mij gebracht tot waar ik nu ben en maakt je persoonlijkheid ook wel."


Zaterdag team

“In 2017 begonnen Cas en ik samen op de zaterdag. Dat team heb ik zelf mogen uitbreiden en bestaat inmiddels uit negen jongens. Zaterdaghulp aannemen, inwerken, aansturen. Daar heb ik heel veel van geleerd. Vooral hoe je mensen niet vertelt wat ze moeten doen. Maar hoe je juist luistert naar wat iemand graag wil en hoe je het werk zo invult dat ze graag voor je willen werken. Als ik die club keihard zie werken ben ik wel trots, ja.”

 

Scriptie over elektrificatie

Ook in zijn scriptie focust Melle op de toekomstvisie voor Porsche en onderzocht hij het effect van elektrificatie op productontwikkeling, omzetcijfers en procesoptimalisatie. Melle: “Ik ben overtuigd dat die ontwikkeling doorzet en voor dealers een grote rol blijft spelen. De elektrische Macan en 718 zijn een voorbeeld.” Zijn diploma is binnen handbereik, nog even de puntjes op de i van zijn afstudeeronderzoek. “Met grote dank aan mijn zussen en broer voor de spellingcorrecties in de late uurtjes,” lacht hij. “Die ben ik wel een drankje schuldig straks.”