Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Michel: “Racen maakt me een betere ondernemer”

21 februari 2023

DRIVEN BY DREAMS | Michel vertelt over zijn deelname aan de Porsche Sprint Challenge 2023. Vorig jaar pakte hij de winst met het team van GP Elite. Dit jaar is de concurrentie groter...

 

Het is de ultieme jongensdroom: zelf het circuit op. Als 17-jarige reed Michel zijn eerste races in een oude Fiat 127, waar zelf aan werd gesleuteld. Inmiddels is het tijd voor het serieuze werk. Dit jaar rijdt hij een Porsche 992 GT3 naar de startstreep in de Porsche Sprint Challenge Benelux. In 2022 pakte Michel zelfs de overwinning in zijn klassement, maar dit jaar zijn er veel nieuwe deelnemers…  

 

Larry ten Voorde als coach

Aan zijn team zal het in elk geval niet liggen. Niemand minder dan Larry ten Voorde, Porsche Mobil 1 Supercup kampioen, doet dienst als coach. En hij ondersteunt Michel op geheel eigen wijze. Michel: “Larry is niet bezig met technische aanwijzingen, maar vooral om je goed te laten voelen en handelen. Dat past heel erg bij mij. Rijden op gevoel.” Als het kan reist Larry met Michel mee naar wedstrijden. Net zoals Porsche Centrum Twente teamleden hem bij zijn races supporten.

In de pits zorgen Larry’s monteurs uit de Porsche Super Cup-crew voor een winnende auto. “Met zo’n team om je heen, kan het alleen aan mij liggen als we niet presteren,” lacht Michel. “Als je op de startbaan staat en de deur gaat dicht… Dan moet ik het doen. Dan heb ik geen team van 60 collega’s om op terug te vallen. Dan zit ik met trillende handjes achter het stuur. Het doét me echt wat.”

 

 

“Racen maakt me een betere ondernemer”

“Ik ben een veel betere ondernemer dankzij het racen. Daar ben ik van overtuigd,” vertelt Michel. “Het is niet vaak meer dat ik met kippenvel in de auto zit. Maar racen lokt je gigantisch uit je comfortzone.”
Hij leerde al een wijze les van Larry. “Als je iets verprutst op het circuit moet je niet achterom blijven kijken. Dan rijd je de ronde daarna alleen nog maar slechter. Maar als iets mislukt juist onmiddellijk je focus herpakken en dat omzetten in een voorwaartse beweging. Dat is de kunst.”

“Mentaal en fysiek zit ik beter in mijn vel. Ik ben weerbaarder. Racen maakt me in alle aspecten beter. En dan lig ik ‘s nachts ook eens wakker van wat anders dan PCT,” besluit Michel. Zijn
tweede race van het seizoen op het Portugese circuit van Portimão is net achter de rug. Met een 2de en 4de plek als resultaat.