Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Ontmoet Twan de Haan: Porsche Financieringsspecialist

20 februari 2024

MEET THE TEAM | De aanhouder wint. Dat motto is Twan de Haan niet onbekend. Een baan bij Porsche was als 18-jarige al het ultieme doel. Dus liep hij binnen bij Porsche Centrum Twente; eerst in Enter voor een stageplek, jaren later in Deventer voor een open sollicitatie. De timing was niet juist. Tot hij afgelopen december bericht kreeg van commercieel directeur Bas Albers: “Volgens mij hebben we de perfecte uitdaging voor je...”

 

Sinds februari 2024 mag Twan zich Specialist Financieringen en Verzekeringen noemen. Elke verkooporder gaat langs zijn bureau voor een financierings- of verzekeringsvoorstel op maat. “Ik vind het mooi om klanten te spreken en een passend product te vinden zodat ze een goede afweging maken. Of het nu gaat om een nieuw samengestelde Porsche 911 GT3 RS, een Porsche Classic of Youngtimer. Bij de aflevering wil ik een klant de hand kunnen schudden en weten dat ze goed geïnformeerd zijn. Dan kan je iemand tevreden uitzwaaien.”


Van autowasser tot accountmanager

“Porsche leek me altijd een mooie plek om te werken. En als je weet wat je wil, moet je ervoor gaan,” aldus Twan. Hij deed ervaring op bij Toyota en werkte zich in zeven jaar op van autowasser tot de inkoop- en verkoopafdeling terwijl hij studeerde. Daarna werkte Twan als Accountmanager voor een shortlease maatschappij waar hij de contracten voor het wagenpark van verschillende bedrijven onderhield en uitbouwde. “Maar ik miste de passie voor auto’s.”

 

Voorliefde voor motoren

Want die voorliefde voor alles met een motor en wielen, die zit er al van jongs af aan in. “Onze buurman had vroeger een Porsche 911 waarin ik wel eens mee mocht rijden. Ja, dat maakt natuurlijk enorm indruk als 8-jarige. Zoiets blijft hangen.” Tegenwoordig stapt hij graag op de motor voor een tourrit naar Luxemburg of Duitsland samen met vrienden.

En motoren die stil staan, daar houdt Twan niet van. Elke lente ruilt hij zijn huidige exemplaar in voor een motor met een hoger toerental. “Afgelopen winter verkocht ik mijn Ducati, misschien komt er deze zomer wel weer een racemotor voor trackdagen. Ik ben marktplaats al aan het afspeuren... Gelukkig wil mijn vriendin ook graag haar motorrijbewijs halen,” voegt hij grinnikend toe. “Het is een hobby waar je helemaal in op kan gaan.” 

 

Perspectief

Waar hij nu nog sleutelt aan het CRM-systeem en alle data verzamelt, is er genoeg ambitie voor de toekomst. “De Sales Executives moeten hun handen vrij hebben voor klanten. Tenaamstellingen, operational leasecontracten en verzekeringsvoorstellen verdienen inmiddels een eigen functie gezien het volume. Het is mooi dat ik die taken kan overnemen van het salesteam en de administratie. "Wellicht is dit het begin van een nieuw team binnen PCT."