Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord
Porsche Centrum Twente
Car Configurator
Contact

Porsche Centrum Twente

Birnieweg 9-11

7418 HH Deventer

T: 0570 232 911

info@porschecentrumtwente.nl

Openingstijden

Maandag - vrijdag 09:00u - 18:00u
Zaterdag 10:00u - 17:00u (Showroom)
Zondag Gesloten

 

Modellen

Porsche 911 Carrera 4S Supercup

23 maart 2021

In 2020 behaalde de Twentse coureur Larry ten Voorde ongekend succes door met het volledig Nederlandse team GP Elite de Porsche Supercup te winnen. De winnaar van de Porsche Supercup krijgt al jaren van Porsche AG een uniek samengestelde Porsche 911.

Omdat Larry graag wil blijven investeren in de toekomst heeft hij besloten zijn 911 te verkopen. Porsche Centrum Twente sponsort en werkt al enkele jaren nauw samen met Larry. Wij zijn daarom erg trots op zowel zijn prestatie als het feit dat wij deze 911 te koop mochten aanbieden. Kort na het online plaatsen van de 911 is deze echter al verkocht en opweg naar een nieuwe eigenaar. 

Larry ten Voorde

Larry ten Voorde is als kind begonnen met karten en reed tussen 2006 en 2012 in verschillende kart kampioenschappen en behaalde daar ook verschillende titels. Daarna maakte hij de overstap naar Formule Renault Junior maar moest hij mede door gebrek aan financiering in 2014 stoppen.

Omdat opgeven voor Larry niet bestaat, besloot hij via een omweg bij GP Elite aan de slag te gaan. Daar bracht hij koffie rond, wastte hij auto's en deed hij alles om in de buurt te blijven van de autosport. Na een moeilijke periode kreeg hij opnieuw een kans en werd hij kampioen in de Porsche Super Sports Cup in de GT4 Clubsport. Daarna kon hij doorstromen naar de Carrera Cup Deutschland en uiteindelijk de Porsche Supercup. Daarnaast heeft hij in 2020 nog deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans. 

larry

De Porsche 911 Carrera 4S

De Porsche 911 waar Larry na zijn kampioenschap eigenaar van werd is een 2021 Porsche 911 Carrera 4S in de speciale kleur Karmijnrood. Deze 911 hebben wij rechtstreeks bij Porsche AG met eigen transport opgehaald en is aantoonbaar gebouwd voor Larry ten Voorde. Daarmee is deze 911 onderdeel van een mooi stukje Nederlandse autosport historie. 

In de bijbehorende video is te zien hoe de 911 voor Larry symbool staat voor zijn harde werk en lange weg naar succes. 

Over de Porsche Supercup

Het team van GP Elite wist na een mooi seizoen zowel het algemene kampioenschap met Larry ten Voorde, als het rookie kampioenschap met Max van Splunteren binnen te slepen. De Porsche Mobil 1 Supercup is een platform op het hoogste niveau waarin rijders strijden op het scherpst van de snede, met identieke auto's. Inmiddels is de Porsche Supercup regelmatig bij Ziggo te bekijken als onderdeel van het voorprogramma van de Formule 1. 

Larry2