Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Mobil 1 Supercup ook in 2023 naar Zandvoort, komende acht jaar bij de Formule 1

01 december 2022

De Porsche Mobil 1 Supercup komt in het voorprogramma van de Formule 1 ook in 2023 naar Zandvoort. Op 27 augustus 2023 is CM.com Circuit Zandvoort de locatie voor de zevende en voorlaatste race van het 31e seizoen van de prestigieuze internationale merkencup met de 510 pk sterke Cup-uitvoering van de Porsche 911. Naast de racekalender voor 2023 maakte Porsche Motorsport ook bekend dat het contract met de Formule 1 tot en met 2030 is verlengd. Daarmee maakt de Porsche Mobil 1 Supercup voor de komende acht seizoenen deel uit van het programma van geselecteerde Formule 1-Grands Prix.

Traditioneel is er een nauwe band tussen Nederland en de Porsche Mobil 1 Supercup. Patrick Huisman, die van 1997 tot en met 2000 vier jaar op rij de kampioenstitel won, is met zijn vier titels en 24 race-overwinningen nog steeds recordhouder in de historie van de serie, die teruggaat tot 1993. Jeroen Bleekemolen, in 2008 en 2009, en Larry ten Voorde, in 2020 en 2021, wonnen elk twee keer de titel in de hoog aangeschreven merkencup. In 2021 won GP Elite uit De Rijp bovendien als eerste Nederlandse team de titel in het teamklassement van de serie.

Porsche Mobil 1 Supercup - Circuit Zandvoort 2022 - 12

Met de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort in 2021 maakte ook de Porsche Mobil 1 Supercup zijn debuut op het circuit in de duinen aan de Noordzeekust. De Duitser Laurin Heinrich werd de eerste Supercup-racewinnaar op Zandvoort. Dit jaar was de overwinning voor de Franse coureur Marvin Klein. Het wachten is dus nog op een Nederlandse Porsche-coureur die voor eigen publiek de Supercup-race op Zandvoort wint, een mooie uitdaging voor de diverse landgenoten die ongetwijfeld volgend jaar weer in de Porsche Mobil 1 Supercup aan de start staan.

Acht wedstrijden

Het seizoen 2023 in de Porsche Mobil 1 Supercup bestaat traditiegetrouw uit acht wedstrijden, die allemaal in het voorprogramma van Formule 1-Grands Prix in Europa verreden worden. De eerste race vindt op 21 mei plaats in Imola in Italië. Daarna volgen optredens in Monaco, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, België, de voorlaatste ronde op CM.com Circuit Zandvoort op 27 augustus en de finale een week later, op 3 september op het Autodromo Nazionale Monza, opnieuw in Italië. Voor het nieuwe seizoen zijn 28 startplaatsen beschikbaar voor vast ingeschreven deelnemers. Afhankelijk van de capaciteit van de circuits is daarnaast de deelname van gastrijders mogelijk. Bij de meeste Supercup-races van het afgelopen seizoen zorgden 32 Porsche 911 GT3 Cups voor spektakel, tot groot genoegen van de fans op de vrijwel overal uitverkochte tribunes.

Porsche Mobil 1 Supercup - Circuit Zandvoort 2022 - 2

De verlenging van het bestaande contract tussen Porsche en de Formule 1-organisatie voor maar liefst acht jaar betekent ook een nieuw record. Naast de Supercup-wedstrijden behoudt ook de Porsche Carrera Cup Asia zijn plaats in het voorprogramma van de Formule 1-races in China en Singapore, terwijl de Porsche Carrera Cup Japan tot en met 2030 deel uitmaakt van het programma van de Japanse Grand Prix.

Groot vertrouwen Formule 1

“De verlenging voor acht jaar onderstreept het grote vertrouwen dat de Formule 1 net als 30 jaar geleden al in ons concept en ons team heeft”, zegt Thomas Laudenbach, hoofd van Porsche Motorsport. Michael Dreiser, hoofd sales van Porsche Motorsport, vult aan: “De Formule 1 is voor rijders en teams uit de Porsche Mobil 1 Supercup het optimale platform on internationaal op het hoogste niveau hun potentieel te bewijzen. Ik ben er ook trots op dat ook in de toekomst bij een aantal Formule 1-races buiten Europa de nationale Porsche Carrera Cup uit de betreffende landen deel uitmaakt van het voorprogramma. Zo zullen we onder andere ook in Noord-Amerika weer aanwezig zijn en onze inbreng verder vergroten.”

Namens de Formule 1-organisatie zegt president en CEO Stefano Dominicali: “Porsche is al 30 jaar een belangrijke partner van de Formule 1. Ik kijk uit naar de voortzetting van onze jarenlange samenwerking die onze fans in Europa en daarbuiten iets heel bijzonders biedt. Het is opnieuw een bewijs voor onze groei en onze invloed als platform dat grote merken hun relatie met ons verder willen intensiveren, en ook voor het potentieel, dat voor al onze partners aanwezig is.”

Kalender Porsche Mobil 1 Supercup 2023

21 mei - Imola, Italië
28 mei - Monte Carlo, Monaco
2 juli - Spielberg, Oostenrijk
9 juli - Silverstone, Groot-Brittannië
23 juli - Boedapest, Hongarije
30 juli - Spa-Francorchamps, België
27 augustus - Zandvoort, Nederland
3 september - Monza, Italië

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.