Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Technicus Robin brengt energie in de werkplaats

28 juli 2022

MEET THE TEAM – De Almelose Robin wist het meteen tijdens de eerste motorrit bij haar familielid achterop: snelheid en adrenaline, dat past haar wel. Bij Porsche Centrum Twente ontwikkelt ze zich tot een all round autotechnicus. En in de werkplaats? Daar is ze gewoon one of the guys.  

 

“Grote reparatie klussen vind ik het leukst,” vertelt Robin. “Ik heb laatst twee turbo’s vervangen van een 911. Daarvoor wordt een Porsche helemaal gestript. Wielen eraf. Achterbouw eraf. De hele dag met een auto aan de slag. Heerlijk. Maar proefrit maken als hij klaar is, dát is helemaal cool.”

 

Na haar opleiding tot 1e autotechnicus werkte Robin vijf jaar bij verschillende dealers. “Ik leer supersnel als ik iets leuk vind. Dat is een voordeel.” Want leergierig en gedreven, dat is Robin zeker. “Ik wil breed inzetbaar zijn en naast sleutelen aan raceauto’s mij ook meer specialiseren in elektrische modellen. Dat is hier bij Porsche Centrum Twente zeker haalbaar.”

 

Scheurmonster
Als klein meisje zat ze bij haar vader achter op de motor en dat kon haar niet hard genoeg gaan. “We werden ingehaald door een Porsche die pas écht hard reed. Toen was ik fan. Later kreeg ik ook interesse in Ferrari en Lamborghini, hoewel Porsche altijd bovenaan blijft staan!
Inmiddels ben ik zelf bezig met mijn motorrijbewijs.”

 

Tijdens een lunchpauze klimt Robin dan ook regelmatig in de race simulator. "Een van mijn allergrootste dromen is mijn racelicentie halen en in een Porsche over het circuit racen. Dit jaar ga ik voor het eerst een F1 race live meemaken en voorafgaand uiteraard Larry ten Voorde aanmoedigen in zijn Porsche Supercup race!"

 

Iedereen is gelijk

Robin: “Er wordt geen onderscheid gemaakt in dit team. Sinds ik in de autowereld werk, is dit een van de weinige plekken waar ik niet het idee heb dat ik ‘de vrouw’ in de werkplaats ben. Maar waar ik gewaardeerd word om wie ik ben als monteur.”