Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Racen met Porsches kan ook in de winter dankzij Porsche Sprint Challenge Southern Europe

25 november 2022

Vroeger lag de autosport in de wintermaanden vrijwel volledig stil, uitzonderingen als de Dakar-rally of de 24 Uur van Dubai daargelaten. Zeker in warmer contreien, bijvoorbeeld in het zuiden van Europa, is er echter geen enkele reden waarom er niet zou kunnen worden geracet. Dat leidde tot de Porsche Sprint Challenge Southern Europe, een nieuw initiatief van Cup Challenge Benelux BV, de organisatie van onder andere de Porsche Carrera Cup Benelux. In het eerste seizoen, van 20/21 januari 2023 tot 24/25 februari 2023, staan er drie tweedaagse evenementen op het programma, twee in Spanje en één in Portugal. Voor 2024 zijn er vijf evenementen gepland.

Porsche Sprint Challenge Southern Europe8

De Porsche Sprint Challenge Southern Europe is een interessante aanvulling op de bestaande Porsche-raceseries in de Benelux, met naast de Porsche Carrera Cup Benelux ook de Porsche Sprint Challenge Benelux en de Porsche Endurance Trophy Benelux. De opzet van de evenementen in de Zuid-Europese serie is vergelijkbaar met die van de Porsche Sprint Challenge Benelux, wat betekent dat de deelnemers kunnen rekenen op een professionele organisatie, technische ondersteuning en onderdelenservice en Porsche-hospitality ter plaatse.

Porsche Sprint Challenge Southern Europe7

Net als in de Porsche Sprint Challenge Benelux is deelname mogelijk met de Porsche 911 GT3 Cup (generatie 992) en de Porsche Cayman GT4 Clubsport (generatie 718 RS en MR), waarbij er sprake is van aparte categorieën voor Pro-Am- en Am-rijders, plus een Pro-klasse bij de 911 GT3 Cup. 

Porsche Sprint Challenge Southern Europe2

Het eerste seizoen van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe start op 20 en 21 januari op het Circuit Ricardo Tormo in Cheste nabij Valencia. Het tweede evenement vindt op 11 en 12 februari plaats op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão in Portugal. Twee weken daarna, op 24 en 25 februari, wordt het seizoen afgesloten op het Circuit de Barcelona-Catalunya in het Spaanse Montmeló.  

Porsche Sprint Challenge Southern Europe4

“Het prachtige weer in Zuid-Europa maakt het een stuk gemakkelijker om daar in deze tijd van het jaar races te organiseren”, zegt Lars Plato, seriemanager van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. “We hebben gekozen voor tweedaagse evenementen: een dag om te testen en een dag voor de races, zodat er zo efficiënt mogelijk gebruik wordt gemaakt van de tijd en de deelnemers veel rijtijd krijgen. Daarbij zijn de 911 Cup-auto’s en de Cayman GT4’s altijd apart op de baan, met een maximum van zo’n 25 auto’s. De serie heeft een nationale status en is daarom ook uitstekend geschikt voor rijders die een internationale licentie willen behalen.”

Porsche Sprint Challenge Southern Europe3

De eerste reacties op de aankondiging van de nieuwe serie waren bijzonder positief, wat al resulteerde in een flink aantal inschrijvingen. Daarbij gaat het niet alleen om de activiteiten op de baan, maar ook om de onderlinge sfeer in de paddock, zo benadrukt seriemanager Lars Plato: “Bij ieder evenement is er een ontvangst als welkom voor alle deelnemers en na afloop van de drie evenementen sluiten we het seizoen op feestelijke wijze af met een mooie prijsuitreiking en een party.” 

Nadere informatie is te vinden op de website www.sprintchallengesoutherneurope.com

Porsche Sprint Challenge Southern Europe5

Porsche Sprint Challenge Southern Europe1

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.