Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Walter Gemser over Porsche techniek

12 mei 2020

MEET THE TEAM – Walter Gemser staat sinds een jaar in de werkplaats bij Porsche Centrum Twente. Een zeer ervaren monteur die zich nog dagelijks vergaapt aan de Porsche techniek. “Soms vragen ze hier: wat sta je te doen? Dan stop ik even om een auto écht te bekijken. De motoren zijn complexer, groter en de technieken steeds nieuwer, ”stelt Walter. “Dat blijft mooi.”

Walter: “Na 17 jaar bij de Renault garage vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die vind ik hier zeker. Porsche modellen kennen veel verschillende opties, uitgebreidere technieken en complexere motoren dan dat ik gewend was.” 

“Zo heb ik laatst een motor van een Porsche helemaal uit elkaar gehaald omdat die lekte. Het motorblok bestaat uit onderkasten, tussenkasten en het motorblok. Als daar tussen wat aan de hand is, moet de hele motor uit elkaar erbij te komen. Het ‘drielandenpunt’ noemen wij dat,” lacht Walter. “Dat is mooi werk om te doen.”

“Ondanks dat ik hier pas een jaar werk, voelde ik me vanaf moment één thuis in het team. We kunnen met elkaar lachen en er wordt hard gewerkt. Waar ik het liefst aan sleutel? Een sportwagen natuurlijk. De 911, of een Boxster.”