Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Bob Roza

Bob Roza

Bob Roza: alles voor originele Porsche Parts   

MEET THE TEAM – Je vindt Bob Roza tussen de oliefilters en remschijven: in het magazijn. Bij zijn balie is het een komen en gaan van monteurs die onderdelen nodig hebben. Waar nodig speurt naar hij daar zelfs Europa voor af. “We werken alleen met originele Porsche onderdelen. Dus als iets niet leverbaar is, zoek ik verder. Laatst was er een backorder van voorruiten. Dan bel ik echt heel Duitsland af of het bij een dealer ligt. Tot aan Polen aan toe.” Een complex netwerk voor een simpel doel: blijven rijden.

Parts manager
Bob Roza, Hengeloër, werkt sinds 2015 bij Porsche Centrum Twente. “Ik maak contracten, bestel onderdelen, vraag levertijden op en maak een terugkoppeling aan de aftersales.” Alleen vanuit het magazijn in Nederland zijn er al 52.000 originele onderdelen te leveren. Deze voldoen aan de Porsche normen op het gebied van techniek, veiligheid en kwaliteit. En denk niet dat hij zelf geen olie aan de vingers heeft. “Ik heb 17 jaar in de werkplaats gewerkt. Dat laat je niet snel los. Thuis sleutel ik nog steeds.”

Houston do you copy
Een constante voorraad om de werkplaats snel te bedienen; dat is het streven. “Specifieke onderdelen bestellen we, maar als er echt nood aan de man is moeten we er zelf naar toe. Vanuit Porsche Centrum Twente rijden we geregeld naar andere Porsche dealers in Duitsland of Nederland. PON heeft lijntjes met importeurs in Europa en met Houston in Amerika hebben zij ook veel contact. Dan komen onderdelen per post. Klanttevredenheid staat voorop. Want een Porsche die moet stilstaan omdat een onderdeel niet leverbaar is… dat vindt niemand leuk.” 

Thuiskomen
“Het Porsche Centrum Twente gevoel is voor mij simpelweg thuiskomen. Het is een klein team, heel gemoedelijk en iedereen zit op één lijn. Met collega’s hebben een keer een tripje gemaakt met Dolf Dekking. Dat is zo gaaf. Porsche is meer dan een auto. Het is een beleving. Het is super om dat terug te zien bij Porsche rijders.” 


Terug naar het overzicht