Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Gerwin Tenhagen

Gerwin Tenhagen

Precisie van werkplaats tot oprit; Porsche Chauffeur Gerwin

MEET THE TEAM - Ondanks de snelheidsduivels op de oplegger tuft Gerwin Tenhage met zijn vrachtauto door Nederland. Onze chauffeur realiseert de haal- en brengservice voor Porsches die terugkomen van onderhoud bij Porsche Centrum Twente. In het weekend wordt dat goed gemaakt als hij achter het stuur stapt van zijn eigen Porsche Boxster. Gerwin: “Vorig jaar maart heb ik een Boxster gekocht, uiteraard bij Twente. Dus in het weekend trap ik hem zelf aan.”

Van Aalten tot Zeewolde
Of dat veel bekijks trekt op de weg, zo’n oplegger met een of twee Porsches? “Jazeker, vooral als ik een kleurrijk sportmodel vervoer die goed opvalt, dan gaat er vaak een duimpje omhoog of ze maken even een foto.” Per week brengt Gerwin zo’n 35 uur door op de weg met het ophalen en wegbrengen van Porsches bij klanten, maar soms ook naar een Porsche collega in Leusden of Rotterdam om een voorraadmodel op te halen. Gerwin: “En dan blijven er nog wat uren over voor ondersteuning verkoop.”

Autoliefhebber
Gerwin: “Ik ben echt een autoliefhebber. Ik heb auto’s altijd interessant gevonden en volg al 25 jaar de Formule 1. Na veel jaren in de financiële dienstverlening vroeg ik me af: ‘Wat zou ik graag willen doen?’ Ik zag dat Michel terug was in Enter en dacht; daar wil ik wel werken, dat vind ik gewoon hartstikke gaaf. Na 2,5 jaar is dat nog steeds zo.”

Aandacht & precisie
Op de plaats van bestemming aangekomen bij de eigenaar is de cirkel rond. Gerwin: “Dan start je zo’n 911 en rijd je hem de vrachtwagen af. Nou, dan zijn ze wel weer blij om hem te horen. Gewassen en schoon van binnen staat hij weer op de oprit. Als iemand dan tevreden is, dat vind ik gaaf.”

“Voor dit werk moet je gek zijn ván en mét de auto’s. De auto van de klant behandel je net alsof het je eigen auto is. Dat betekent geconcentreerd rijden op de vrachtwagen en met precisie op- en afladen. Je aandacht erbij hebben. Er zijn veel klanten in het westen, breng je zelf je Porsche weg, dan ben je snel een middag kwijt. Daarom is het een uitkomst voor veel Porsche rijders als ik de auto kom halen en brengen.”

Rijden alsof je eigen Porsche op de oplegger staat, dat is voor Gerwin niet moeilijk in te denken. “Ik was al veel vaker in de showroom in Enter wezen kijken. Ooit zou ik wel een Porsche willen, dacht ik vaak. En vorig jaar maart heb ik een Porsche Boxster gekocht. In de weekenden trap ik hem zelf aan. Vooral als het mooi weer is; kap eraf en rijden.”

Lees meer over de haal- en brengservice, of maak direct een werkplaatsafspraak.


Terug naar het overzicht