Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Marcel van der Kolk

Van de pits in Maleisië tot Twente: Marcel, Porsche Voorman

MEET THE TEAM – Marcel van der Kolk werkte jarenlang aan het onderhoud van Porsche raceauto’s, stond op circuits in Spanje en Maleisië. Nu is de werkplaats in Enter zijn pitstraat. “In tien jaar tijd ben ik nog geen dag met tegenzin naar m’n werk gegaan,” stelt de werkplaats chef van de Porsche Centrum Twente.

Marcel: “Het is een teamsport, bijna als werken in de pit, achter de schermen bij Porsche Centrum Twente. Het begint met de service aan de balie waar Marjolein klanten ontvangt, dan pakt de aftersales het op en gaat de Porsche naar de werkplaats. Wij zorgen ervoor dat de auto in topconditie blijft. Tot slot wassen we sportauto’s met de hand en doe ik de eindcontrole.

Het draait om precisie. We verversen vaak de olie, maar als rijder zie je dat niet. Ik zorg bijvoorbeeld dat het tijdklokje weer op tijd staat of de auto afgetankt is. Het zijn kleine dingen die het verschil maken. Je mag de puntjes op de i zetten in deze rol. Dan ga je met de Porsches om zoals je met je eigen auto doet.

Speciale modellen als de Weissach 918 of Carrera GT zijn de mooiste auto’s om aan te werken. Er zijn er weinig van gemaakt en je ziet ze niet vaak in de werkplaats. De opbouw is compleet anders. De motor zit in een carbon monocoque, daar wordt de carrosserie omheen gebouwd. Dat is erg uniek. Al tien jaar ga ik met veel plezier naar mijn werk.

Ik heb vijf jaar in de racerij gewerkt om raceauto’s circuit-klaar maken. Die afdeling hadden we toen nog binnen Porsche Centrum Twente. Dat was een mooie tijd; ik heb veel circuits gezien in Italië, Hongarije, Spanje en Maleisië. Nu staan we ieder jaar weer bij de Racing Days in Zandvoort, dat blijft ook leuk.”


Terug naar het overzicht