Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Martin Jonker

Martin Jonker versterkt Twente als ervaren Voorman

Martin Jonker is al helemaal thuis in de werkplaats. Niet gek, want na ruim 10 jaar bij Porsche Centrum Leusden gewerkt te hebben als Voorman is deze functie niet nieuw voor hem. Martin: “Porsche Centrum Twente is in hele korte tijd ontzettend gegroeid, hierdoor zijn verschillende processen wat achter gebleven. Ik wil zorgen voor een professionaliseringsslag. Er is hier ruimte voor ideeën en ik kan me goed vinden in Michels visie.”

 

Martin is getrouwd en heeft twee dochters. Regelmatig is hij te vinden in Oostenrijk. Niet alleen om te skiën, maar ook om te klussen. “We hebben een huis in Kaprun, dat we verhuren. Het is even afwachten of we er nog heen kunnen dit jaar.” 

Verbeteringsslag

De drang naar efficiëntie en continue verbeteren is er in zijn werk ook. “Twente doet niet onder voor de grotere dealers, maar de manier van werken kan nog professioneler. Denk aan verdere structuur in het schadeproces of digitalisering in het verkoopproces. Dit kan nog efficiënter. Het liefste zeg ik: Laat mij het maar regelen. Ik houd ervan om alle ballen in de lucht te houden. Ik wil niet stil zitten,” voegt Martin toe.

Porsche sorteert voor op groei, maar de focus blijft bij de klant. “Het persoonlijke karakter van Twente en de betrokkenheid van het personeel is groot. Je ziet gewoon bij iedereen die sprankeling in de ogen. De passie voor Porsche heeft het hele team. Of je hier nu als werknemer of als klant binnen komt; dat voel je direct.”

 

Van proces naar plezier
Zijn eerste indruk van het team is positief: “Het zijn allemaal leuke mensen, die voor één ding willen gaan: de auto’s perfect en op tijd leveren. Ik wil ervoor zorgen dat alles loopt als een geoliede machine. Als de monteurs aan de slag willen, moet de voorbereiding goed zijn. De onderdelen moeten aanwezig zijn en de planning in orde. Zo voorkom je frustratie en kan iedereen prettig aan het werk. Daar wil ik in ondersteunen en daar komt ook een gestroomlijnd proces bij kijken. Want dan houd je dat plezier.”

 

Deventer als deadline

Het nieuwe pand in Deventer biedt een mooie deadline in 2021. “De komende 9 maanden wordt een mooie aanloop om dingen rustig aan te implementeren, werken met digitale afleverdocumenten bijvoorbeeld. Ik kijk er echt naar uit, een prachtig gebouw wat ruimte gaat bieden om nog groter en beter te worden. Zolang we maar met elkaar blijven doen waar we voor staan. Maar dat zit wel goed hier.”


Terug naar het overzicht