Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Melle Rikkert

Al jaren een vertrouwd gezicht voor veel klanten: Melle Rikkert. De afgelopen jaren als vaste kracht op zaterdag en inmiddels ook steeds vaker doordeweeks. Het begon in de washal en werd steeds vaker de showroom of als chauffeur bij de klant thuis. In 2022 is Melle klaar voor een nieuwe uitdaging en gaat hij zijn ervaringen toepassen in een nieuwe rol. Melle gaat binnen alle afdelingen kijken hoe wij onze service en contact met onze klanten verder kunnen verbeteren. 

Jongensdroom
“Drie jaar geleden verstuurde ik een sollicitatiebrief naar Porsche Centrum Twente met de gedachte “dat lukt toch nooit”. Dus solliciteerde ik ook bij andere garages. Ik herinner mij nog goed dat ik diezelfde avond bij mijn oma op de bank zat. Ik kreeg een reactie op één van mijn sollicitaties en zag pas onderaan het logo van Porsche staan. Ik sprong op van blijdschap. Nu ben ik bijna 3 jaar werkzaam bij dit mooie merk en bedrijf met fijne collega’s.”

Samen fan van de 997 GT3
“Mijn broer Jorrin (29) had altijd al een voorliefde voor auto’s. Hij kende de merken goed en liet filmpjes en foto’s zien. Toen begon het bij mij ook te kriebelen. Vaak keken we samen video’s over auto’s en we waren samen fan van de 997 GT3. Met grote toekomstplannen om samen op tour te gaan, won ik toch echt de weddenschap om als eerste in een Porsche te rijden. Het moment dat ik hem over deze beleving vertelde, viel er iemand stil, maar wie…?”

Bekijks onderweg
“Ik begon als zaterdag hulp met het schoonmaken van de werkplaats en het wassen van auto’s. Nu maak ik auto’s gereed voor aflevering, proefrit of showroom, lever ik auto’s af, ruil ik auto’s om en ondersteun ik de verkoop waar mogelijk.

Het is altijd leuk als kinderen onderweg zwaaien als je een Porsche aflevert. Even een foto willen maken en het geluid laten horen. Daarmee maak je hun dag helemaal en dat voelt goed. Ik geniet het meest van mijn werk als klanten vertrekken met een positieve ervaring met Porsche Centrum Twente. Porsche rijden moet een beleving zijn. Een schone auto, een fijne showroom en een goede service.”

Een grote familie
“Dit team is een grote familie. Overal wordt hard gewerkt én gelachen. Wanneer ik een tijd afwezig bent geweest en ik loop de werkplaats binnen, hoor ik de vele bijnamen die ze voor mij hebben al van verre. Elke keer als ik de drempel over stap voelt het weer als thuiskomen. 

Dit viel me echt op toen onze collega Arjan veel te jong overleed. Ik was toen net werkzaam bij Porsche Centrum Twente en was onder de indruk hoeveel impact dit maakte bij mijn collega’s en hoe ze hiermee om gingen. Iedereen steunde elkaar en er wordt tot de dag van vandaag nog veel aan hem gedacht. Het is een geweldig team. Ik heb echt een droombaan.”

 


Terug naar het overzicht