Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Sven Haverkamp

Sven Haverkamp: generaties Porsche Classic kennis

MEET THE TEAM | Rolkooien, motorrevisies en restauraties: luchtgekoelde Porsches kennen weinig geheimen voor Sven Haverkamp, specialist in klassieke Porsches. Na 10 jaar sluit hij de deuren van zijn eigen werkplaats in Wesepe en staat hij (weer) bij de brug in Porsche Centrum Twente. Een groot geluk voor rally-fanaten en Porsche Classic rijders…

Ultieme fun factor
“Alles rammelt, kraakt en leeft. Het is flink sturen in de bochten en je moet oppassen dat je niet uit je stoel valt. Dat is echte klassieke Porsche rijden,” aldus Sven. Waarom hij een Carrera RS uit 1973 verkiest boven een nieuwe Taycan is dan ook geen lastige vraag. “Het zijn auto’s die leven. En het mag best een beetje stinken en roken,” grinnikt hij. “Nieuwe Porsche zijn voor mij al perfect. Die vragen een andere manier van werken. Geef mij maar handwerk. Zelf het vermogen of de wegligging verbeteren met sleutelwerk.”

Een geschiedenis vol Porsches
Sven groeide op tussen de klassieke Porsches in het autobedrijf van vader Hans. Daar sleutelden ze samen in het weekend en zo groeide Svens voorliefde voor klassiekers. “Mijn vader had zelf altijd een Porsche 356. Toen ik niet meer achterin paste werd het een 911 Cabrio.”

Tijdens Sven zijn stage in Enter (toen nog Porsche Service Center) keek hij mee over de schouders van Wim Bakker, om in 2013 zijn eigen garage te openen: Auto Service Haverkamp. Daar specialiseerde Sven zich in het onderhouden en restaureren van luchtgekoelde Porsches samen met twee man personeel, waaronder Wim. “Van hem leerde ik alles wat niet uit een boekje te leren valt.”  


15 jaar Classic Specialist
Sven maakte zich meester in het ombouwen van auto’s met een speciaal doel. Monteurswerk voor een rally-auto in een klassiek jasje (aangepast onderstel, bodemplaat, tripmeter). Of een omgebouwde motor en nieuw rubber voor het circuit.

Inmiddels is Sven zelf vader en voedt hij de volgende generatie Porsche-fans op. Voor zijn advies kunnen Classic-eigenaren nu terecht in Deventer. “Ik wil Porsche rijders helpen hun hobby te optimaliseren. Dat doe ik het allerliefste. Net als volledige restauraties volgens fabrieksspecificaties. Een mooie uitdaging.”


Terug naar het overzicht