Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Twente is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

911 Turbo


€ 69.900,- of #.### p/m Bereken financial lease

Type Turbo
Bouwjaar 2001
KM Stand 123.996 km
Transmissie Handmatig
Vermogen 309 kW/420 PK
Topsnelheid 305 km/u
Exterieur kleur Polarsilber metallic
Interieur kleur Donker blauw
Kenteken 15GLFK
BTW/Marge Marge

Opmerkingen

Origineel Nederlandse 996 Turbo, onderhoudsboekjes aanwezig. Top onderhouden door Porsche Classic Center Gelderland, bij ons door collega Alex ingeruild op een 718 Cayman GTS 4.0.

De Porsche 996 Turbo, geïntroduceerd in het jaar 2000, markeerde een belangrijk hoofdstuk in de evolutie van de iconische 911-serie. Dit model stond aan het begin van een nieuw tijdperk voor Porsche, met de introductie van watergekoelde motoren in plaats van de tot dan toe gebruikelijke luchtgekoelde motoren. Deze significante technische verandering bracht enige controverse met zich mee onder puristen, maar stelde Porsche ook in staat om nieuwe niveaus van prestaties en betrouwbaarheid te bereiken.

De 996 Turbo werd aangedreven door een 3.6-liter twin-turbo flat-six motor, die een indrukwekkende 420 pk leverde. Met deze krachtbron kon de auto accelereren van 0 tot 100 km/u in ongeveer 4,2 seconden, met een topsnelheid die de 315 km/u benaderde. Deze cijfers plaatsten de 996 Turbo ferm in het segment van supercars van die tijd, waarbij hij zowel op het circuit als op de openbare weg indrukwekkende prestaties neerzette.

Het uiterlijk van de 996 Turbo onderscheidde zich door zijn brede carrosserie, unieke luchtinlaten aan de zijkanten, en een kenmerkende vaste achtervleugel. Deze ontwerpkenmerken verbeterden niet alleen de aerodynamica van de auto, maar gaven hem ook een agressief, onmiskenbaar uiterlijk dat liefhebbers en verzamelaars tot op de dag van vandaag waarderen.

Het interieur van de 996 Turbo was een combinatie van luxe en functionaliteit, met een focus op de bestuurder. Hoogwaardige materialen en een ergonomisch ontwerp zorgden voor comfort tijdens zowel korte ritten als langere tochten. Het model bood ook een verrassend niveau van dagelijkse bruikbaarheid voor een auto met dergelijke prestaties, waaronder een redelijk ruime bagageruimte en een relatief comfortabele rit.

De 996 Turbo heeft in de loop der jaren een cultstatus verworven onder autoliefhebbers. Ondanks enige aanvankelijke weerstand tegen de overgang naar waterkoeling, wordt het model nu erkend voor zijn technische innovaties, prestaties en bijdrage aan de Porsche 911-erfenis. Als een van de meer betaalbare Turbo-modellen op de tweedehandsmarkt, trekt de 996 Turbo zowel verzamelaars als enthousiastelingen aan die op zoek zijn naar een stukje Porsche-geschiedenis met de potentie om in waarde te stijgen.

Opties op dit exemplaar:

Concave wieldop, gekleurd Porsche embleem
Automatische snelheidsregeling
Donkere baan boven in de voorruit
ParkAssist (parkeerhulp achter)
Elektrisch schuif-/hefdak
Porsche Communication Management (PCM) met navigatiesysteem, telefoonmodule, radio, cassette
Passieve handset voor telefoonmodule (PCM)
Stoelhoezen voor, gegolfd leder
Stoelverwarming links/rechts
Roestvrijstalen deurinstaplijsten met modellogo
Instrumentenwijzerplaten in aluminiumkleur
Versnellingspookknop gecombineerd aluminium/leer met schakelpatroon (X97), Handgreep handremhendel gecombineerd aluminium/leer (X98)

Video

Toe te voegen accessoires

Toe te voegen accessoires

Totaal prijs

€ 69.900 ,- Incl. BTW
Neem contact op met de verkoopadviseur Online kopen

Bereken Financial Lease

Bij een Porsche financiering bieden wij u standaard een scherpe rente aan van 7,99%. Alle bedragen zijn indicatief en onder voorbehoud van financiële acceptatie door Porsche Financial Services.

Kredietsom
Aanbetaling/inruil
Totaal kredietbedrag
Slottermijn
Termijnbedrag
Totaal te betalen bedrag
Debetrentevoet (jaarlijks kostenpercentage)
Looptijd

Financiering wordt verstrekt door Volkswagen Bank te Amersfoort. Ingeschreven bij de KvK onder de statutaire naam Volkswagen Bank GmbH filiaal Nederland. Ingeschreven in het register van de AFM onder nummer 12000996). Financieringsaanbieding op basis van een niet-doorlopend krediet. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Dienstenwijzer op aanvraag verkrijgbaar of te downloaden via www.volkswagenbank.nl. Rente wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld

Deze berekening mailen naar:
911 Turbo 911 Turbo 911 Turbo 911 Turbo

Vertel mij meer over deze Porsche

    * Ons privacy reglement kunt u hier nazien.